Projektet

I 2019 er det 500 år siden, det store renæssancemenneske Leonardo da Vinci døde. Leonardo var bl.a. kendt som videnskabsmand, kunstner, opfinder, botaniker, digter – og musiker. Leonardo var kendt som en begavet musiker, der selv beherskede flere instrumenter og sandsynligvis også komponerede, men der findes i dag desværre ingen musik, der med sikkerhed kan siges at være fra Leonardos hånd. Kammerkoret Hymnia ønsker at hylde Leonardo da Vinci, og i mangel på musik fra mesterens egen hånd har vi allieret os med seks fremtrædende nulevende komponister, der alle har sagt JA til at komponere helt ny musik til os i den anledning. De nyskrevne værker er til tekster enten af Leonardo selv eller af andre digtere, der har ladet sig inspirere af Leonardo da Vinci og hans virke.

Vi har indgået aftaler med så fremtrædende navne som Sven-David Sandström (SE), Ib Nørholm (DK) og Jaakko Mäntyjärvi (FI), såvel som med yngre komponister, heriblandt Tina Andersson (SE), der i 2011 skrev et af de vindende bidrag til Abbey Road Studios 80th Anniversary Anthem Competition for sit fantastisk smukke værk The Angel, og Kelly Crandell (US), der tidli­gere har komponeret prisvindende musik til Hymnia i forbindelse med korets 20-års jubilæum, samt Marianne Reidarsdatter Eriksen (NO), der i 2013 var blandt vinderne i Ortus International New Music Competition.

Kammerkoret Hymnia har sikret sig eneretten til at opføre de nyskrevne værker i hele 2019, og I vil derfor være blandt de første i verden til at høre dem! Ved koncerterne opfører vi naturligvis også Eric Whitacres fantastiske værk Leonardo Dreams of his Flying Machine – som i høj grad var med til at inspirere os til markeringen af multigeniet Leonardo.